Hvordan få jeg en genetisk report?

Vi bruker kun genetisk data fra 23andMe til nutrigenomik rapporter. (My Heritage og Ancestry.com inneholder ikke nok viktige helsedata som er nødvendig for å lage nøyaktige helse og ernæringsrapporter. Man kan bestille en genetisk test på nett fra 23andME. Følg instruksjoner fra selskapet du har valgt og etter man få resultatene kan man laste ned en rådatafil. Når du har din rådatafil, kontakter du meg på

Farstadanalyser@gmail.com

Jeg sender deg en samtykkeskjema som du må signere og sende tilbake til meg. Kan betales via VIPPS, Paypal eller bankoverføring.

*OBS: 23andMe gir beskjed "This kit is for the Ancestry service and will not receive health-related reports". Dette er pga GDPR. 23andMe Ancestry testen er hva jeg trenger, rå dataene inneholder alle helseinformasjonene jeg trenger.

Hvor lang tid tar det å få en rapport?

Jeg kan ikke svare på hvor lang tid de ovennevnte selskapene bruker. Fra min side vil det kunne ta mellom 10-15 timer å lage en rapport, så hvor fort du får svar vil avhenge av hvor mange som er foran i køen. Jeg vil gi deg et estimat når du kontakter meg.

Kan du fortelle meg om helseriskio?

 Om man absolutt vil vite om en spesifikk sykdom og om man har genet som er arvelig for den sykdommen, kan jeg gi et svar OM genet er inkludert i rådatafilen. Om grunnen til at man vil ha en gentest er bare for å vite om sykdomsbilder, kan vi ha en samtale og diskutere hvilke resultater man er interessert i. Men for det meste, vil jeg si at et generelt genetisk helsebilde kan bidra til bedre livskvalitet og lavere sykdomsriskio en f.eks. informasjon om man har et spesifikt kreftgen.

Hva gjør du med min informasjon?

Jeg bruker et program til å bla gjennom informasjon om tusenvis av SNPs og søker spesifikke SNPs som er vitenskapelig bevist til å ha store konsekvenser for helse, næring og metabolismefunksjon. Etter jeg har samlet all informasjon, skriver jeg en personlig DNA rapport og sender den til deg via e-post. Etter rapporten er sendt og du har bekreftet at den er mottatt, sletter jeg alle informasjon fra datasystemet, inkludert e-poster. Det er da viktig at du laster ned og passer på rapporten din, siden jeg ikke lager et kopi.